De OrthoManuele behandeling

Bij de orthomanuele behandeling worden de gevonden standafwijkingen gecorrigeerd. Hierbij wordt u in een zodanige houding gelegd dat de betreffende wervel of het gewricht op een eenvoudige manier weer in de juiste stand gebracht kan worden. De correctie zelf gebeurt met weinig kracht, maar soms wordt op plaatsen geduwd die al gevoelig zijn waardoor de behandeling als pijnlijk ervaren kan worden. De meeste correcties worden met de hand gedaan, maar soms wordt een hamer en een drevel gebruikt met een rubberen dop. Dit is niet om hard mee te slaan, maar om gerichter op bepaalde plaatsen kracht te kunnen zetten.

Het behandelplan

Het behandelplan van de gehele wervelkolom bestaat meestal uit 5 of 6 behandelingen . Na elke behandeling kan in meer of mindere mate napijn of vermoeidheid optreden. Ook is het mogelijk dat pijnklachten ontstaan op plaatsen waar u eerder geen last had. Bij de behandeling houden wij ons aan een vaste volgorde. Vaak wordt de meest pijnlijke plaats pas in de laatste sessie behandeld, zodat u de indruk zou kunnen krijgen dat wij in eerdere sessies geen rekening houden met uw klachten.

Na de laatste behandeling

Na de laatste behandeling verminderen de klachten over het algemeen snel, maar soms duurt het nog een aantal weken voordat verbetering optreedt. Deze periode heeft het lichaam nodig om zich weer aan te passen aan de nieuwe standen en lichaamshouding. Soms moeten bepaalde standafwijkingen na een bepaalde periode herhaald worden, daarom maken wij in principe altijd een controleafspraak na twee à drie maanden.

Openingstijden

We hebben variërende openingstijden. We zijn op werkdagen telefonisch te bereiken van 09.00 uur tot 13.00 uur. Buiten die tijden kunt u een boodschap achter laten op ons antwoordapparaat. We bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Praktijk
Spineclinic
Mahoniehout 10-12
1507 ED Zaandam
Tel. 075 6700570

Wie zijn wij

Wouter
Wouter Schuller

Arts OMG

Meer info »

Marianne
Marianne Welten

Arts OMG

Meer info »

Cornelie
Cornelie Noothoven
van Goor

Arts OMG

Meer info »

Kasper
Kasper Huetink

Arts OMG

Meer info »