Bekkenklachten

Ook bij bekkenklachten kunnen standafwijkingen van bekken en heiligbeen een belangrijke rol spelen. Bij langdurige standafwijkingen zullen de spieren in het bekken, in de rug en om het heupgewricht proberen om onwenselijke situaties te compenseren.

Spieren overbelast

Het gevolg van deze compensatie is dat de spieren overbelast worden omdat ze op een oneigenlijke manier worden gebruikt. De gevolgen zijn pijnklachten en een toenemend gevoel van stijfheid. Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde ‘bekkeninstabiliteit’ ten gevolge van een zwangerschap.

Fysiotherapie en oefentherapie

Door orthomanuele correctie kunnen de gewrichten weer normaal gaan bewegen. Door langer bestaande scheefstand echter, komt het voor dat spieren zich niet makkelijk herstellen: ze zijn als het ware verleerd hoe ze normaal moeten functioneren. In dat geval moet de behandeling aangevuld worden met fysiotherapie en oefentherapie.

Openingstijden

We hebben variërende openingstijden. We zijn op werkdagen telefonisch te bereiken van 09.00 uur tot 13.00 uur. Buiten die tijden kunt u een boodschap achter laten op ons antwoordapparaat. We bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Praktijk
Spineclinic
Mahoniehout 10-12
1507 ED Zaandam
Tel. 075 6700570

Wie zijn wij

Wouter
Wouter Schuller

Arts OMG

Meer info »

Marianne
Marianne Welten

Arts OMG

Meer info »

Cornelie
Cornelie Noothoven
van Goor

Arts OMG

Meer info »

Kasper
Kasper Huetink

Arts OMG

Meer info »