Wetenschappelijk onderzoek

We vinden het belangrijk om binnen ons vakgebied continu bezig te zijn met toetsing en vernieuwing van onze werkwijze. Daarom doen we in samenwerking met universiteiten wetenschappelijk onderzoek naar onze behandelmethode. Wanneer u bij ons onder behandeling komt is daarom de kans groot dat u gevraagd wordt om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek. U kunt folders over ons onderzoek downloaden of doorschakelen naar de website van het onderzoek voor meer informatie.

VU Medisch Centrum te Amsterdam

Momenteel werkt onze praktijk mee aan een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van OrthoManuele geneeskunde. Dit onderzoek wordt door dokter Schuller uitgevoerd in het VU medisch centrum te Amsterdam. In dit onderzoek wordt gedurende een jaar op verschillende momenten gemeten hoe het met uw klachten is gesteld. Dit gebeurt met behulp van vragenlijsten die u via het internet kunt invullen. Met de informatie uit het onderzoek kunnen we de behandeling verder verbeteren.

Meer informatie

Publicatie van de onderzoeksresultaten kan een grote impuls geven aan de bekendheid van OrthoManuele behandeling. Ook wordt duidelijker welke patiënten doorverwezen kunnen worden naar een OrthoManuele arts. Wellicht kan het onderzoek er zo aan bijdragen dat de behandelingen in de toekomst beter worden vergoed door verzekeraars (meer info over vergoedingen). Bent u hierin geïnteresseerd, dan kunt u hier (folder) klikken voor meer informatie of naar www.omg-onderzoek.nl gaan.

Resultaten

In 2012 is een groot onderzoek gedaan bij patiënten die OrthoManueel behandeld werden. Van een groep van 1900 patiënten heeft ongeveer 70% hierop gereageerd. Van deze patiënten gaf 81% aan dat de klachten na drie maanden verbeterd waren. Bij 61% waren de klachten zelfs sterk verbeterd of helemaal over.

Bijna 97% van deze patiënten zou OrthoManuele behandeling aanbevelen aan andere patiënten met soortgelijke klachten. Deze resultaten waren ongeveer gelijk voor patiënten met hoofdpijn, lage rugklachten, en met lage rugklachten die uitstraalden naar de benen.

Patiënttevredenheid

In hetzelfde onderzoek werd gevraagd naar de tevredenheid van patiënten met de behandeling. Deze patienttevredenheid was zeer hoog: meer dan 95% van de patiënten was tevreden met de behandeling. In onze praktijk waren zelfs alle respondenten tevreden met de behandeling.

Openingstijden

We hebben variërende openingstijden. We zijn op werkdagen telefonisch te bereiken van 09.00 uur tot 13.00 uur. Buiten die tijden kunt u een boodschap achter laten op ons antwoordapparaat. We bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Praktijk
Spineclinic
Mahoniehout 10-12
1507 ED Zaandam
Tel. 075 6700570

Wie zijn wij

Wouter
Wouter Schuller

Arts OMG

Meer info »

Marianne
Marianne Welten

Arts OMG

Meer info »

Cornelie
Cornelie Noothoven
van Goor

Arts OMG

Meer info »

Kasper
Kasper Huetink

Arts OMG

Meer info »