Arthur Sweet, arts in opleiding tot arts MSK

Medische achtergrond

In 2020 heb ik de studie Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht afgerond. Tijdens de opleiding heb ik mij met name verdiept in de Orthopedie en Traumatologie, waarvoor ik onder andere in het UMC Utrecht en in het Groote Schuur-Hospitaal in Kaapstad werkte.

Naast de studie heb ik me altijd veel met wetenschappelijk onderzoek beziggehouden. Na het behalen van mijn artsendiploma heb ik nog anderhalf jaar fulltime promotieonderzoek gedaan naar de verbetering van het gebruik van beeldvorming in de Traumatologie. Nadien heb ik klinische ervaring opgedaan bij de Orthopedie in het St. Antonius Ziekenhuis. Hier leerde ik veel over de chirurgische behandeling en nazorg van patiënten met uiteenlopende acute en chronische klachten aan spieren, botten en gewrichten. Ondanks dat ik de Orthopedie een ontzettend boeiend vak vond, ontdekte ik dat mijn ambities niet puur op het snijdend vlak lagen.

Opleiding Musculoskeletale Geneeskunde

Sinds 2023 ben ik in opleiding tot MSK-arts. Het steun- en bewegingsapparaat bleef mij interesseren en toen ik het vak Musculoskeletale Geneeskunde tegenkwam was ik eigenlijk direct verkocht. De brede klinische blik als allround dokter van het bewegingsapparaat en de hands-on mentaliteit binnen het vak spreken mij enorm aan. Ik vind het fascinerend om te zien wat voor resultaten er behaald kunnen worden bij patiënten die vaak al een hele geschiedenis van bezoeken aan artsen en andere behandelaren hebben.

De benadering van standsafwijkingen met specifieke compensatiepatronen, die vaak ten grondslag liggen aan chronische pijnklachten aan het steun- en bewegingsapparaat, was voor mij nieuw. Vanuit mijn ervaring in het ziekenhuis, weet ik dat er voor een deel van de patiënten met langdurig bestaande pijnklachten helaas nog geen effectieve klinische behandeling bestaat. Ik ondervind nu hoe nuttig het is om een brug te slaan tussen medische kennis uit het ziekenhuis en manuele behandeltechnieken, om zo de neerwaartse spiraal waar veel patiënten in vastzitten te doorbreken en wel tot herstel te komen.

Naast mijn werk in de SpineClinic, werk ik ook in een andere kliniek waar ik me voornamelijk richt op diagnostiek middels röntgen of MRI en het plaatsen van röntgengeleide injecties in de rug en andere gewrichten.

Telefoon:
075 6700570

E-mail:
info@spineclinic.nl

Openingstijden

De openingstijden variëren. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 09:30 uur tot 15:00 uur. Buiten die tijden kunt u een boodschap achter laten op ons antwoordapparaat. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Locaties:
Zaandam
Provincialeweg 152-154
1506 ME Zaandam

Let op: Het is hier betaald parkeren. De kosten bedragen €2,80 per uur.

Amstelveen
Bouwerij 4
1185 XX Amstelveen

De ingang bevindt zich aan het einde van de parkeerplaats achter de slagbomen. U kunt aanbellen bij SpineClinic of Fysioresult (2de etage), de deur wordt dan voor u open gedaan. Let op: De parkeerplaats achter de slagboom is een privé parkeerplaats. U kunt uw auto aan de overkant van de weg op de algemene parkeerplaats zetten.

Amsterdam
Molenpad 15-A
1016 GL Amsterdam

SpineClinic Amsterdam bevindt zich in hetzelfde gebouw als Profysio.

Tarieven

Eerste consult: € 120,-
Elk vervolg consult: € 100,-

De behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Het verschilt per pakket en per verzekering wat u zelf bij moet dragen.