Wetenschappelijk onderzoek

We vinden het belangrijk om binnen ons vakgebied continu bezig te zijn met toetsing en vernieuwing van onze werkwijze. Daarom doen we in samenwerking met universiteiten wetenschappelijk onderzoek naar onze behandelmethode. Wanneer u bij ons onder behandeling komt is daarom de kans groot dat u gevraagd wordt om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek. U kunt folders over ons onderzoek downloaden of doorschakelen naar de website van het onderzoek voor meer informatie.

Amsterdam UMC

Momenteel werkt onze praktijk mee aan een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van Muscoloskeletale geneeskunde. Dit onderzoek wordt door dokter Schuller uitgevoerd in het UMC Amsterdam. In dit onderzoek wordt gedurende een jaar op verschillende momenten gemeten hoe het met uw klachten is gesteld. Dit gebeurt met behulp van vragenlijsten die u via het internet kunt invullen. Met de informatie uit het onderzoek kunnen we de behandeling verder verbeteren.

Meer informatie

Publicatie van de onderzoeksresultaten kan een grote impuls geven aan de bekendheid van Muskuloskeletale geneeskunde. Ook wordt duidelijker welke patiënten doorverwezen kunnen worden naar een MSK-arts. Wellicht kan het onderzoek er zo aan bijdragen dat de behandelingen in de toekomst beter worden vergoed door verzekeraars (meer info over vergoedingen). Bent u hierin geïnteresseerd, dan kunt u hier klikken voor meer informatie.

Resultaten

In 2012 is een groot onderzoek gedaan bij patiënten die door een MSK-artsen met mobilisatietechnieken behandeld werden. Van een groep van 1900 patiënten heeft ongeveer 70% hierop gereageerd. Van deze patiënten gaf 81% aan dat de klachten na drie maanden verbeterd waren. Bij 61% waren de klachten zelfs sterk verbeterd of helemaal over.

Bijna 97% van deze patiënten zou de MSK moblisatiebehandeling aanbevelen aan andere patiënten met soortgelijke klachten. Deze resultaten waren ongeveer gelijk voor patiënten met hoofdpijn, lage rugklachten, en met lage rugklachten die uitstraalden naar de benen.

Patiënttevredenheid

In hetzelfde onderzoek werd gevraagd naar de tevredenheid van patiënten met de behandeling. Deze patiënttevredenheid was zeer hoog: meer dan 95% van de patiënten was tevreden met de behandeling. In onze praktijk waren zelfs alle respondenten tevreden met de behandeling.

Telefoon:
075 6700570

E-mail:
info@spineclinic.nl

Openingstijden

De openingstijden variëren. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 09:30 uur tot 15:00 uur. Buiten die tijden kunt u een boodschap achter laten op ons antwoordapparaat. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Locaties:
Zaandam
Provincialeweg 152-154
1506 ME Zaandam

Let op: Het is hier betaald parkeren. De kosten bedragen €2,80 per uur.

Amstelveen
Bouwerij 4
1185 XX Amstelveen

De ingang bevindt zich aan het einde van de parkeerplaats achter de slagbomen. U kunt aanbellen bij SpineClinic of Fysioresult (2de etage), de deur wordt dan voor u open gedaan. Let op: De parkeerplaats achter de slagboom is een privé parkeerplaats. U kunt uw auto aan de overkant van de weg op de algemene parkeerplaats zetten.

Amsterdam
Molenpad 15-A
1016 GL Amsterdam

SpineClinic Amsterdam bevindt zich in hetzelfde gebouw als Profysio.

Wie zijn wij

Wouter
Wouter Schuller

Arts MSK

Meer info »

Marianne
Marianne Welten

Arts MSK

Meer info »

Cornelie
Cornelie Noothoven
van Goor

Arts MSK

Meer info »

Kasper
Kasper Huetink

Arts MSK

Meer info »

Jim
Jim van der Maat

Arts MSK

Meer info »